Ki a kedvezményezett és ki a szerződő fél?

Szerződő fél: aki a szerződést a lakás-takarékpénztárral megköti. Kezdeményezett: aki a szerződéses összeget ingatlancélra felhasználhatja, a szerződő fél közeli hozzátartozója.

Lényeges tudnivaló a lakástakarék szerződésekkel kapcsolatban, hogy egy személy kizárólag egy lakástakarék szerződésben lehet kedvezményezett.

A szerződések esetében a fix pont a lakástakarékot vezető intézmény számára a szerződő fél. A szerződő fél bármikor módosíthatja a kedvezményezett személyét. A kedvezményezettnek nem kell résztulajdonosnak lennie a vásárolt ingatlanban, viszont a kedvezményezett kizárólag közeli hozzátartozó tulajdonában lévő ingatlanra fordíthatja a lakástakarék összeget.

A szerződő fél nem változtatható meg a lakástakarék megtakarítások esetén. Ez alól kivétel a szerződő elhunyta, ebben az esetben a szerződés öröklődik, illetve a kedvezményezett átléphet szerződő féllé.

Lakástakarék szerződésekben 18 év alatti is lehet kedvezményezett.

[ÁTKATTINTÁS A FORRÁS OLDALRA: http://bankmonitor.hu/jobb-tudni/ki-nyithat-szamlat-kinek/a-kedvezmenyezett-es-a-szerzodo-fel/ ]

Neked ajánljuk