Bejelentkezés Regisztráció

Kategória: A

Annuitás

Az adós évenkénti törlesztési kötelezettsége, mely áll a tőketörlesztésből, valamint a kamatokból. Az évek során, a törlesztés időtartama alatt nem változik.

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Szerződések kiegészítéseként alkalmazandó feltételek, melyek egy konkrét szerződéskötés esetén ugyanúgy vonatkoznak a szerződőkre, mint maga a szerződés.

Államkötvény

Olyan állampapír, ami egy évnél hosszabb lejáratú. A kötvényt az állam bocsájtja ki, tanusítva, hogy az államkötvény tulajdonosa az államnak hitelt nyújtott.

Adóstárs

Az a természetes vagy jogi személy, aki az adóssal egyetemben vállal kötelezettséget az adósság visszafizetésére. Kötelezettségét a kölcsönszerződés is rögzíti.

Ázsió

Ázsiónak nevezzük az értékpapírok aktuális piaci vagy kibocsátási értékének és névértékének különbségét, amennyiben a kibocsátási vagy piaci értéke magasabb.

Átvezetés

A számlatulajdonos azonos banknál vezetett bankszámlái között történő átutalás. Mindez történhet azonos vagy különböző devizaszámlák között is.

Abszolút hozam

Egy befektetéssel nyerhető mindentől független hozam. Alkalmas több lehetséges befektetés összehasonlítására és legkedvezőbb kiválasztásra.

Adós

Az a természetes személy, cég, egyéb szervezet, akinek a bank a kölcsönszerződés szerint a hitelt adja. A hiteligénylő a szerződés megkötése után adóssá válik.

Adósminősítés

A hitelkérelmező ügyfél értékelése annak kockázati szintjét tekintve. A bank ennek a dokumentumnak alapján adja vagy tagadja meg a hitelt.

Árfolyam

Fizetőeszközöknek (valutának, devizának), értékpapíroknak külföldi valutában kifejezett ára. Egy valuta vételi és eladási árfolyama naponta változó érték.

Neked ajánljuk

Iratkozz fel friss cikkeinkre, érdekességeinkre!